6 Şubat 2011 Pazar

Klişelerden sıkıldım...

Klişelerden sıkıldım...

The Cup Tanıtım filmi


"The Cup" ile reklamın devleri İstanbul'da!
Yükleyen MarketingTurkiyeTV. - Film ve TV kanalındaki diğer videolara göz atın

14. Üniversitelerarası Reklam Yarışmasının konusu "ÇEVRE DOSTU DOĞALGAZ" oldu.

ÇEVRE DOSTU DOĞALGAZ
Enerji kavramının günümüz dünyasında ekonomik gelişim ve sosyal yaşam kalitesi üzerinde oynadığı olumlu rol son derece açıktır. Buna karşın, artan enerji tüketimi ve buna bağlı çevre problemlerinin yaşam kalitesini kabul edilebilir ölçülerin ötesinde olumsuz etkilemesinin de önüne nasıl geçileceği halen tartışılan ve ileriye yönelik arayışların devam ettiği bir konudur.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre bugünkü enerji üretim ve tüketim alışkanlıklarının aynen devam etmesi durumunda, 2020 yılında dünya enerji ihtiyacının 1995 yılına göre %65 artacağı ve bu ihtiyacın %92'sinin fosil yakıtlardan karşılanacağı tahmin edilmektedir. Bu senaryoya göre aynı dönemde atmosferdeki karbon emisyonları %70 artacaktır.    


 
Bu artış eğiliminin sürmesi durumunda ise, 2100 yılına kadar ortalama küresel sıcaklığın 1 ile 3,5 °C arasında yükselmesi ve buna bağlı olarak deniz seviyesinin yükselip, küçük adalar ile sahil şehirlerinin su altında kalması ve sıra dışı iklim değişimlerinin oluşması ile tarım ve insan yerleşiminin olumsuz etkilenmesi söz konusu olacaktır.

Bu durumda asıl üzerinde durulması gereken konu artan enerji talebini karşılamak için hangi enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğidir. Japonya'nın Kyoto kentinde Aralık 1997'de düzenlenen ve "Sera Gazları Emisyonları Konusunda Kyoto İklim Değişim Protokolü" olarak adlandırılan toplantının katılımcı ülkeleri bugünkü ve gelecek nesillerin enerji üretim ve tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik uzun vadeli bir süreci başlatmış oldular. Küresel ısınmanın gerçek ve ciddi bir sorun olduğunu kabul eden katılımcı ülkeler, 2008-2012 yılları arasında sera gazları emisyonlarını 1990'lı yıllardaki seviyesinden %5 daha aşağıya çekme konusunda bağlayıcı karar aldılar. Ancak enerji sektörü sermaye-yoğun bir yatırımdır ve değişiklik zaman ister.

Enerji kullanımını kişisel alışkanlıkları değiştirerek veya bunlar üzerinde kısıtlamalar getirerek azaltmak kolay değildir. Bu nedenle, kısa vadede doğalgaz gibi daha az karbon yoğun yakıtlara geçilmesi eğiliminin artarak devam edileceği düşünülmektedir. İstanbul'da Hava Kirliliğini Önlemede En Büyük Pay İGDAŞ'ındır.

Reklamın devleri İstanbul'da toplanıyor

Kısaca "The CUP" olarak adlandırılan Kıtalararası Reklamcılık Kupası (Intercontinental Advertising Cup), 2011'de kıtaları birleştiren İstanbul'a geliyor. Istanbul Intercontinental Advertising Cup (IICAC) adıyla düzenlenecek yarışma, T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Slovenya Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Marketing Türkiye & MMI organizasyonuyla gerçekleşecek. İstanbul, bu organizasyonla birlikte reklam ve yaratıcılığın da başkenti olmak için önemli bir adım atmış olacak. Yerel kültürü kucaklayan küresel reklam yarışması The CUP, 2007'de dört farklı yarışmanın birleşmesiyle doğdu. Türkiye'deki temsilciliğini Mar­keting Türkiye'nin üstlendiği Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük reklam yarışması Golden Drum ve diğer bölge yarışmaları; AdFest (Asya Pasifik), FIAP (Latin Amerika) ve Art Directors Club Europe'un kazananları, doğrudan The CUP adayı oluyor ve bu kez kürenin en iyisi olmak için yarışıyor. Öte yandan reklam sektörünün yaratıcı liderlerini belirleyen ve reklamcılığın "Beyaz Kitabı" diye bilinen The Gunn Report'un dünya prömiyeri de IICAC'ta yapılacak. Jüri oylamalarının ardından 11-12 Mart tarihlerinde dünyaca ünlü konuşmacılarla bir ‘Yaratıcı Zirve' düzenlenecek. Reklam sektörüne katkılarından dolayı Sir unvanı alan tek reklamcı Sir John Hegarty ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'den teorik fizikçi John Ellis gibi isimler de organizasyonda konuşmacı olarak yer alacak.

Genç yaratıcılar Young Cup'ta buluşuyor
Intercontinental Advertising Cup, geleceğin yaratıcılarını da bir merkezde buluşturmayı hedefliyor. ‘Young Cup' yarışmasının ardındaki fikir, Istanbul Intercontinental Advertising Cup yarışma ve zirvesini, kıtalararası genç yaratıcıların bugün ve gelecekteki buluşma noktası haline getirmek. "Kıtaların birbirine kültürleriyle temas ettiği yer, yeni ve genç yaratıcılar için doğru noktadır" diyen Young Cup için uluslararası genç yaratıcılar en iyi isim önerisini bulmaya çalışacak ve karşılığında İstanbul'da unutulmaz bir yaratıcılık haftasıyla ödüllendirilecek. Ayrıca Türkiye genelinden seçilecek 100 öğrenci, Uniclub sponsorluğunda IICAC konferansına katılma şansı bulacak.

Marketing Türkiye TV tarafından bu önemli organizasyon için hazırlanan etkileyici ve bir o kadar da keyifli tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.  
Etkinlik Programı *

11 MART CUMA
8.30 - 9.30 Hoşgeldiniz ikramı ve kayıt
9.30 - 11.15 ADFEST, FIAP, ADC*E, GOLDEN DRUM 2010 finalistleri özel gösterimi
11.15 - 11.30 Kahve molası
11.30 - 12.30 The Gunn Report prömiyeri
12.30 - 13.45 Öğlen yemeği
14.00 - 14.30 Kadir Topbaş - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı - Açılış Konuşması
14.30 - 15.30 Michael Conrad - Berlin School of Creative Leadership Başkanı
15.30 - 16.30 Aytül Özkan - Reklamcılar Derneği Başkanı / Ogilvy Türkiye Ülke Başkanı
16.30 - 17.30 Mark Tutssel - Leo Burnett Worldwide CCO (Human Kind)
17.30 - 17.45 Kahve molası
17.45 - 18.45 Celso Loducca - Loducca Publicidade Brezilya Başkanı (Neden Brezilyalılar bu kadar yaratıcı?)
18.45 - 19.00 Miha Pogacnik - Keman virtüözü / Eğitmen / Girişimci (Müzikal Atılım Stratejisi)

12 MART CUMARTESİ
8.30 - 9.30 Hoşgeldiniz ikramı ve kayıt
9.30 - 10.30 Johannes Newrkla - ADC*E Başkanı / Türk ressamlar Kemal Seyhan ve Ahmet Oran'la birlikte (Sanatta ve Reklamda Mekanın Ruhu)
10.30 - 11.30 Sir John Hegarty - Bartle Bogle Hegarty Baş Yaratıcı Yönetmeni, Britanya
11.30 - 12.30 Dr. John Ellis - Teorik Fizikçi, CERN
12.30 - 12.45 Kahve molası
12.45 - 13.45 Carlos Perez - BBDO Arjantin Başkanı (Sokaktaki Yaratıcılık)
13.45 - 14.45 Brett Mitchell - Droga5 Dijital Yönetmeni, Avustralya ve Jan Pautsch - argonauten G2 Berlin Yaratıcı Yönetmeni, (Dijital Sonrası Paradigmalar)
14.45 - 15.30 Jüri ile Buluşma, Jüri Başkanı Celso Loducca moderatörlüğünde
19.00 Ödül Töreni ve Gala